dilluns, 11 de gener de 2016

PRESENTACIO

IX Cursa de Muntanya la Cameta Coixa

19 de Febrer 2017

Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya 2017.

A la població de Miravet des de fa 9 anys, s'organitza la cursa per muntanya  "la Cameta Coixa" que és la IV del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. Els paisatges, la història i la natura es donen la mà per oferir-vos un recorregut que és fa difícil d'oblidar.

Aquest any, a l'igual que l'any passat, per donar un al·licient afegit a la cursa absoluta també serà el Campionat de Catalunya per equips de la FEEC. 


També serà una cursa solidària, per això, de cada inscripció 1€ serà destinat a col·laborar amb l'AFANOC, per ajudar als nens amb càncer.

Com ja és habitual, la sortida es realitza des de l'interior del castell de Miravet, un dels monuments més coneguts i ben conservats de Catalunya, essent un dels millors exemples d'arquitectura romànica de transició, religiosa i militar, de l'Ordre del Temple a tot Occident, amb més de 900 anys d'història.

Des d'aquest monument únic, recorrerem els camins i senders recuperats dels nostres avantpassats, baixarem fins al riu Ebre recorrent el bosc de ribera pel camí de sirga i passarem pel pas de Barrufemes, d'on pujarem fins al punt més alt de la cursa on hi ha una talaia àrab que controla el curs fluvial i tota la ribera.

En una petita part del recorregut, per no perdre les senderes tradicionals, s'han obert nous trams per fer una cursa sense trepitjar cap camí asfaltat.

S'han preparat 4 recorreguts:
  • La Cursa Absoluta és un recorregut exigent i competitiu i puntuable tant al Circuit de les Terres de l'Ebre i el Campionat de Catalunya per equips de la FEEC.
  • La Cursa Junior, també és competitiu i és menys exigent que l'anterior i preparat per aquells corredors entre 18 a 20 anys (nascuts entre 1996 i 1998).
  • La Cursa Cadet, és un recorregut menys exigent i competitiu, per aquells corredors nascuts entre el 1999 i 2001. 
  • La Marxa, és un recorregut no competitiu ideat per tot aquell que vulgui gaudir del paisatge i d'una caminada saludable i social.

En tots els recorreguts, l'últim esforç abans de l'arribada és pujar a l'antic nucli de la població, el Cap de la Vila, per la costa empedrada de Riago. I baixar fins a la plaça de  l'Arenal per arribar a la meta, des d'on es pot gaudir de la vista més coneguda del nostre poble. 

Us esperem el 19 febrer.